top of page
max-vergnes-ttebROUMQFs-unsplash.jpg
max-vergnes-ttebROUMQFs-unsplash.jpg

Overnachtingen

Vlieland is in het hoogseizoen vaak vol geboekt. Laat ons je helpen hoe je toch een plekje kan vinden. 

Voor de beste deals check https://op-vlieland.nl/-/lastminute. Anders werkt op marktplaats de zoek term "Stortemelk tent" ook heel goed om volledig ingerichte tenten of tenthuizen te huren.

Vlieland heeft 2 campings. De meest bezochten en centraal gelegen camping is Kampeerterrein Stortemelk. De andere optie is natuur camping de Lange paal. 

Daarnaast zijn er een heel aantal hotels te vinden op het eiland. Voor een mooi overzicht kan je deze pagina bekijken. 

ben-vloon-VczdLSiFqzk-unsplash.jpg

Vervoer

De overtocht van Harlingen naar Vlieland is te boeken op de website van Rederij Doeksen. Tip! De avond en de ochtend overtochten zijn vaak goedkoper. En wist je dat Harlingen haven super makkelijk te bereiken is met de trein?

Vlieland is een auto vrij eiland. Je kan er voor kiezen om een fiets mee te nemen, maar de meeste kiezen er voor om een fiets te huren op het eiland. Wel zo makkelijk. Vlieland heeft 3 fiets verhuurders. Fiets verhuurders Jan van Vlieland en Van Zeelen zitten het dichts bij de boot. De goedkoopste is iets verder lopen en heet Frisia. Als je hier online een fiets reserveert krijg je ook nog eens 15% korting. 

Daarnaast gaat er ook een OV bus over het eiland als je niet van fietsen houd. 

pexels-ron-lach-9967351.jpg

Overige activiteiten

Staat er te weinig wind waardoor je niet kan kiten dan moet er toch wat anders gedaan worden.  

Wat wij heel leuk vinden om te doen is lasergamen in de duinen van Vlieland of een golfsurf boardje huren bij Surfana. Verder is er een heel arrangement van activiteiten te vinden bij Bureau Vlieland.

Daarnaast is het heel erg leuk om een rondleiding mee te maken bij Fortuna Vlieland. De lokale bierbrouwerij van heerlijke biertjes! Of midgetgolfen bij "De Oude Vuurtoren". 

Is het mooi vlak water dan wakeboarden wij achter de jetski. Wil je dit ook doen? Neem dan contact met ons op. 

bottom of page